ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΝΙΤΣΑΣ

Ενημέρωση των μελών του Συλλόγου και των Χωριανών

Δευτέρα 01 Ιουνίους 2020

Μορφωτικός Εξωραϊστικός                                                                                 

Σύλλογος Ελευθέρου Κόνιτσας

                                                                       

Ανακοίνωση προς τα μέλη του Συλλόγου και τους χωριανούς    

Το προηγούμενο Δ.Σ του Συλλόγου προμηθεύτηκε  πλάκες πεζοδρομίου  λίγες ημέρες πριν τις εκλογές(Αύγουστος 2018) για την ανάδειξη  του νέου Δ.Σ του Συλλόγου.

Οι πλάκες αυτές αποθηκευτήκαν στην διαδρομή “Δεντρόπουλο” προς “Μαλαμαίους” στη θέση “Καψάλη”

Στις 03-05-2020 το Δ.Σ του Συλλόγου έκανε καταγραφή όπου βρέθηκαν σε ότι είχε απομείνει από το υλικό 170 τεμάχια +/-5 (σε σχέση με ότι είχε αγοραστεί στις 02-08-2018) με σκοπό την αποθήκευση τους σε ποιο ασφαλές σημείο καθώς πρόκειται για περιουσία του Συλλόγου.

Ωστόσο λίγες μέρες αργότερα από την καταγραφή,  με λύπη μας διαπιστώσαμε πως οι πλάκες εξαφανίστηκαν  από το σημείο που πραγματοποιήθηκε η καταγραφή.

Επικοινωνώντας με δυο μέλη από το προηγούμενο Δ.Σ (που πλέον δεν  υφίσταται από τον Αύγουστο του2018), μας δήλωσαν πως η πλάκες πάρθηκαν από τα μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής ενορίας  Ελευθέρου με δική τους εντολή , χωρίς καμιά προηγούμενη ειδοποίηση σε κανένα μέλος του σημερινού Δ.Σ του Συλλόγου.

Όπως μας ενημέρωσε  ο προηγούμενος πρόεδρος του Συλλόγου  που χάρισε τις πλάκες ( όπως ο ίδιος ισχυρίζεται ) είχε παρθεί απόφαση εκείνη την  εποχή για αυτό που συνέβηκε σήμερα , χωρίς φυσικά κανένα πρακτικό και κανένα αίτημα στα βιβλία του Συλλόγου.

Μετά από αυτά τα γεγονότα αποφασίστηκε να  επικοινωνήσουμε  με την Αστυνομία Κόνιτσας για καταγραφή του συμβάντος , όπου ο αξιωματικός υπηρεσίας παίρνοντας τηλέφωνο  το ένα μέλος  της εκκλησιαστικής επιτροπής ελευθέρου, απάντησε πως :  «δεν προτίθεμαι να επιστρέψουμε τις πλάκες», και μιλώντας με τον προηγούμενο πρόεδρο του Συλλόγου του είπε   πως :  «δεν τρέχει τίποτα».

Προκύπτουν πολλά και σοβαρά ερωτήματα όπως:                                          

1. Μπορεί προηγούμενο Δ.Σ και μετά από 21 μήνες,  που δεν έχει καμιά σχέση με το σημερινό Δ.Σ, να δίνει τέτοιες εντολές χαρίζοντας περιουσία του Συλλόγου?

2.  Αν ναι γιατί δεν παρθήκαν οι πλάκες  21 μήνες πριν?

3. Γιατί δεν καταγράφηκε καμιά τέτοια απόφαση στα πρακτικά  βιβλία του Συλλόγου?

4. Γιατί δεν ρωτήθηκε το νέο Δ.Σ για αυτή την ενέργεια?

Εξαντλώντας κάθε περιθώριο επικοινωνίας με τα άτομα  που αναφέρουμε, αγνοώντας παντελώς την σημερινή διοίκηση του Συλλόγου, ο μόνος δρόμος που μας απόμεινε είναι να ακολουθήσουμε τη δικαστική οδό.

Ο κάθε ένας από εμάς καταλαβαίνει την σκοπιμότητα των κινήσεων, αυτών των συμβάντων, αφήνοντας να διαμορφώσει άποψη για όσα λαμβάνουν χώρα στον μικρό χωριό μας.

Δεν θα σταματήσουμε  ποτέ να υπερασπιζόμαστε το δίκιο, και φυσικά την περιουσία του Συλλόγου,  καθώς η εντολή που μας δώσατε για τη θέση ευθύνης που κατέχουμε δεν μας αφήνει καμιά ανοχή και  κανένα περιθώριο για τέτοιου είδους πράξεις .

 

 

Ελεύθερο 31-05-2020                                                                                      Το Δ.Σ